Webinarier

Vi vill uppmuntra till samarbete för att lösa gemensamma problem och med våra webinarier skapar vi möjlighet till möten med intressanta människor från näringsliv, akademi, samhälle och politik. Ett rum för utbyte av kunskaper, erfarenheter och lärdomar om problematiken med undernäring hos äldre.

Nollvisionens webbserie Nr. 3 – Hur får vi till en verklig systemförändring?
I webinariet får vi bland annat ta del av presentationer och diskussioner från forskning kring kompetensbehov om mat och måltid inom äldreomsorgen. Lunds kommun delar med sig av erfarenheter med matservice till äldre och vi diskuter hur vi kan minska ofrivillig ensamhet bland äldre med erfarenheter från Växjö, Landskrona och Simrishamn.

Riksdagswebinarium
Livsmedelsakademin arrangerade tillsammans med riksdagsledamöterna Acko Ankarberg Johansson (KD) och Mats Wiking (S), ett riksdagswebinarium där frågan om undernäring hos äldre lyftes. Samtalet handlar om vilka åtgärder som behöver göras för att nå visionen. Vart vi står idag och hur vi kommer framåt.

The Conversation
Ett brännande samtal om ålderism, kopplat till mat, måltider och livskvalitet, tillsammans med Barbro Westerholm, riksdagsledamot för Liberalerna, och Peter Wennström, expert på varumärkespositionering hos the Healthy Marketing Team.

Nollvisionens webinarieserie nr 2: Om ofrivillig ensamhet och matlust.
Här delar vi med oss av våra erfarenheter kring vår pilot Behovsanpassade matkassar. Att få i sig tillräckligt med mat är så klart avgörande. Att komma till rätta med ensamhet är också viktigt för att få bort undernäring. Ensamhet kan bland annat leda till depression, minskad aptit och matlust, vilket kan få allvarliga konsekvenser för den äldre och stora kostnader för samhället. Vi delar också med oss av våra lärdomar och insikter, och pratar med andra som har goda erfarenheter och kunskap kring hur ensamhet kan förebyggas.

Nollvisionens webbinarieserie Nr. 1 – Erfarenhetsutbyte tillsammans med kommuner. Detta är första delen av Nollvisionens webbinarieserie, om initiativet Nollvisionen för undernäring hos äldre. Vi delar med oss av våra erfarenheter, berättar om vårt arbete och får höra om goda idéer och erfarenheter från andra kommuner. Vi lyssnar också till en paneldiskussion med representanter från riksdagen, kommuner, myndigheter och näringsliv.