Nätverket Noll undernäring


Välkommen till Nollvisionens nätverk för att motverka undernäring hos äldre!


Alla som vill vara med i kampen mot undernäring hos äldre är välkomna att gå med i vårt nätverk. Det är kostnadsfritt och som medlem får du inbjudningar till alla digitala nätverksträffar direkt i mejlkorgen, sedan är det bara att klicka in sig via länken när det är dags, ingen ytterligare anmälan krävs för att delta.

Våra digitala träffar har olika teman och vi bjuder alltid in relevanta inspiratörer som delar med sig av sina erfarenheter på ämnet. Som deltagare har du också möjlighet att dela erfarenheter, diskutera i grupp, få ny kunskap och inspiration till hur vi kan hjälpas åt att utrota undernäring hos äldre.

I nätverket samlas många olika professioner och organisationer som på olika sätt arbetar för att förebygga undernäring hos äldre. Alla bidrar utifrån sitt perspektiv och med sina erfarenheter, med den äldre individen i centrum. Nollvisionen delar med sig av de verktyg och goda exempel som vi kommit fram till för att motverka undernäring, och vi vet att det finns många andra som kan göra likadant.

Kommande träffar – se kalender för program

Nätverksträff 15 – 19 september 2024

Nätverksträff 16 – 17 oktober 2024

Tidigare träffar

Nätverksträff 14 – Tema: Kunskap och kompetens 23 maj 2024

Tre inspiratörer berättade om hur kunskap och kompetens kan appliceras och användas, och hur de bidrar med det på olika sätt – myndighet, kommun och företag. På träffen medverkade Lena Martin från Socialstyrelsen, Emelie Flodberg, dietist i Strängnäs kommun och Janina Blomberg, grundare av ÄTUP. Här hittar du en inspelning och en sammanfattning i text av nätversträffen.

Nätverksträff 13 – Tema: Individen i fokus – 25 april 2024

Nätverket Noll undernäring och Måltid Sverige bjöd in till en gemensam nätverksträff med tema Individen i fokus. På träffen berättade representanter från Magnoliagården i Staffanstorp om hur de arbetar med Leva livet-konceptet, och vi fick också höra hur Region Skåne ställer om sin måltidsservice på sjukhusen för att möta individuella behov. Här hittar du en inspelning och en sammanfattning i text av nätversträffen.

Nätverksträff 12 – Tema: Samverkan mellan region och kommun – 21 mars 2024

Här finns en sammanfattning av nätverksträffen samt en inspelning där representanter från SKR, Näsby Vårdcentral och Fyrbodals kommunförbund presenterar.

Nätverksträff 11 – Tema: Samverkan med civilsamhället – 1 februari 2024

Här finns en sammanfattning av nätverksträffen samt en inspelning där representanter från Jämställd Utveckling Skåne och Luleå kommun samt civilsamhälle presenterar.

Nätverksträff 10 – Tema: Ofrivillig ensamhet – 8 december 2023

Här finns en sammanfattning av nätverksträffen samt en inspelning där representanter från Folkhälsomyndigheten, Vimmerby kommun och Äldrekontakt presenterar.

Nätverksträff 9 – Tema: Integrerad måltid – 9 november 2023

Här finns en sammanfattning samt en inspelning från nätverksträffen där representanter från Kungälvs kommun och Klippans kommun presenterar.

Nätverksträff 8 – Tema: Kostnadsberäkningar och beslutsunderlag – 11 oktober 2023

Här finns en sammanfattning samt en inspelning av nätverksträffen där representanter från Örebro kommun och Hestia Agora presenterar.

Nätverksträff 7 – Tema Motiverande samtal – 12 september 2023

Här finns en sammanfattning från nätverksträffen.

Nätverksträff 6 – Tema Måltidslösningar för personer i ordinärt boende – 25 maj 2023

Mer information om den sjätte nätverksträffen hittar du här.

Nätverksträff 5 – Tema Ofrivillig ensamhet – 25 april 2023

En sammanfattning från nätverksträffen hittar du här. Där finns även två inspelningar från nätverksträffen; en presentation från Internationella kvinnoföreningen och en från Sollentuna kommun.

Nätverksträff 4 – Tema: Digitala hjälpmedel – 29 mars 2023

En sammanfattning från träffen hittar du här. Där finns även tre inspelningar från nätverksträffen; en presentation från Foodix, en från Klippans kommun och en från SKR.

Nätverksträff 3 – Tema: Samverkan och Ledarskap – 3 mars 2023

En sammanfattning från träffen hittar du här. Där kan du även ta del av inspelade presentationer av hur de jobbar i Kävlinge kommun och på Danderyds sjukhus.

Nätverksträff 2 – Tema: Tidig identifiering – 26 januari 2023

En sammanfattning från träffen hittar du här.

Nätverksträff 1 – Tema: Utbildning – 30 nov 2022

En sammanfattning från träffen hittar du här.

Välkommen till Nätverket Noll undernäring!