Idéer för en godare jul för Sveriges seniorer


Årets jul kommer behöva vara annorlunda än vad vi är vana vid. För att ändå kunna skapa en så god jul som möjligt för Sveriges seniorer vill vi samla ihop och sprida allas våra bästa idéer och tips på hur vi på ett säkert och ansvarsfullt sätt kan göra även denna jul till årets höjdpunkt.


Under 2020 har vi ju alla behövt tänka nytt och annorlunda många gånger – och den stundande julen är verkligen inget undantag från detta.

Vi är säkra på att det runt om i Sverige finns mängder av smarta, roliga, knasiga och vilda idéer på hur vi kan sprida julglädje och värme till de många äldre som behöver vara isolerade på grund av coronaviruset. Och vi hoppas att just du vill dela med dig av dina idéer!

Från och med 1 december kommer vi sedan sprida de idéer som vi får in i vår julkalender. Vår förhoppning är självklart att alla goda idéer ska testas och genomföras på så många ställen som möjligt, så att vi tillsammans kan sätta en ordentlig guldkant på julen för alla äldre människor runt om i Sverige.


Välkommen att lämna dina idéer!

Svar på dina frågor

Vem kan lämna idéer? 

Vi vill få idéer från hela Sverige. Från gammal och ung. Från glesbyggdsbo och stadsbo. Från hemtjänstpersonal, förskolebarn, politiker, studenter, entreprenörer, myndigheter etc. etc. Vi vill helt enkelt ha DIN idé!

Hur lämnar jag en idé?

Fyll i formuläret på denna sidan, eller via denna länk. Det går bra att vara anonym, men vi ser gärna att du lämna dina kontaktuppgifter. Vi kommer samla in idéer fram till julafton den 24 december. Har du frågor är det bara att du kontaktar Per Simonsson.

Varför ska jag lämna idéer?

För att bidra till en ljusare och godare jul för alla äldre människor runt om i Sverige. Vi kommer samla och sprida de goda exempel, tips och idéer som vi får in till alla som är intresserade och vill tänka nytt och annorlunda i jul. Vår förhoppning är att detta på sikt kommer resultera i ökat välmående och förbättrad hälsa bland Sveriges seniorer. 

Vad händer med min idé?

Varje dag från 1 till 24 december kommer vi att välja ut en idé (eller flera liknande idéer) och presentera denna i Nollvisionens julkalender. Vi kommer även publicera alla inlämnade idéer separat. Sedan hoppas vi självklart att alla goda idéer ska testas och genomföras på så många ställen som möjligt runt om i Sverige.