Ny måltidstjänst ska förebygga undernäring hos äldre

Under hösten 2021 genomförde Kävlinge kommun ett delprojekt där de levererade ett stort flexibelt utbud av färdiglagade rätter hem till personer över 65 år som bor hemma och har hemtjänst. Resultatet visade att deltagare, personal och anhöriga upplevde en förenkling av vardagen, vilket var ett av projektmålen. Många ökade också i vikt.

I vår är det dags för en uppföljning och just nu pågår planering och rekrytering av deltagare. Den här gången blir det mer husmanskost och mer smak, samt möjlighet att välja olika storlek på portionerna och att få en helt färdigplanerad meny.

Vårens pilotprojekt kommer att pågå i tio veckor och man hoppas på ännu fler deltagare än förra gången. Även i detta projekt kommer Kävlinge leverera hem måltider till personer över 65 år som bor hemma med hemtjänst. Alla måltider kommer att tillagas av kockar i kommunen.

äldre man serveras näringsrik mat av vård och omsorgspersonal

Vi hoppas projektet ska ge oss ytterligare positiva resultat i arbetet mot undernäring och ännu mer nyttig kunskap i vårt arbete i att finna en bra permanent lösning för måltider till seniorer som bor hemma

Annsofi Thuresson omsorgsnämndens ordförande i Kävlinge kommun