Föreläsning om protein för liv, rörelse och hälsa efter 65 år

Proteinbehovet förändras med åldern. Här kan du se professor Elisabet Rothenbergs föreläsning ”Protein för liv, rörelse och hälsa efter 65 år”, som spelades in i maj 2024:

Elisabet Rothenberg är professor i Geriatrisk Nutrition på Fakulteten för hälsovetenskap på Högskolan Kristianstad. Elisabet inleder föreläsningen med att ”äldre har aldrig varit yngre” och berättar sedan om varför proteinbehovet förändras med åldern och hur man som senior ska tänka kring mat och måltid. Hon lyfter bland annat att man behöver tänka lite extra kring protein, men även vitamin D. Lite fysisk aktivitet varje dag är dessutom bra och man ska även komma ihåg att motionera hjärnan.

Mer information om bra mat för äldre:

För mer information om hur proteinbehovet förändras med åldern besök Livsmedelsverkets hemsida: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad/aldre—rad-om-bra-mat

Projektet Hälsofrämjande budskap till seniorer

Denna föreläsning är producerad inom projektet Hälsofrämjande budskap till seniorer, och syftar till att öka medvetenheten och kunskapen om hur man bör tänka kring mat och måltid som äldre. Projektet drivs av Livsmedelsakademin, Kävlinge kommun, Frisk Mat och Dietisternas Riksförbund och är finansierat av Vinnova.

Vill du veta mer? Kontakta Amanda Allvin: amanda.allvin@livsmedelsakademin.se