Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nätverksträff Noll undernäring – Tema motiverande samtal

12 september, 2023 | 08:30 - 10:00

Många gånger kan det vara svårt för personal inom äldreomsorgen att prata med äldre om vad de behöver äta för att undvika undernäring. Det är vanligt att brukare äter för lite men att säga det på ett sätt som gör dem intresserad av att äta mer är svårt. Det är här kunskap i motiverande samtal (MI) ger stöd. I Nollvisionens pilotkommun Stockholms stad Enskede Årsta Vantör SDF har hemtjänstpersonal och biståndshandläggare gått en kurs i motiverande samtal. De lärde sig hur de ska kommunicera med brukare om mat och ätande för att de ska bli motiverade i att äta mer.

 

Program
Digitalt via Zoom https://us02web.zoom.us/j/86278796925

  • Anne-Sofie Eriksson, som genomförde kursen i Enskede Årsta Vantör, berättar om möjligheterna med MI och hur utbildningen genomförs. Ann-Sofie är förskollärare, auktoriserad socionom och Utbildare i Motiverande samtal – MI. Hon är Medlem i MINT – Motivational Interviewing Network of Trainers och har under många år använt sig av MI i sin praktiska utövning som socionom. Har utbildat i MI sedan 2005, inom ett flertal olika verksamhetsområden, såsom hälso– och sjukvården, socialtjänst och inom förskolan

Efter presentationen ges möjlighet att ställa frågor.

  • Enskede Årsta Vantör– Larose Masimango Enhetschef Hemtjänst och Carita Ferdinandsson Dietist berättar om hur de genomförde kursen och vilka resultat de fick.

Efter presentationen ges möjlighet att ställa frågor.

  • Gruppdiskussionerutifrån presentationerna vi hört.

Nätverket Noll Undernäring är en del av insatsen Nollvisionen för undernäring hos äldre som drivs av Livsmedelsakademin och finansieras av Vinnova. Här kan du läsa mer https://www.nollundernaring.se/

Hör gärna av dig om du vill bidra till nätverket eller på annat sätt vill samarbeta med oss för att få bort undernäring hos äldre.

Detaljer

Datum:
12 september, 2023
Tid:
08:30 - 10:00

Plats

Digitalt

Arrangör

Nätverket Noll undernäring