Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webinarium: Måltidslösningar

6 oktober, 2023

Presentation av pilot:

Processen bakom nya måltidskoncept för äldre i Kävlinge

Kävlinge kommun har beslutat om två helt nya måltidskoncept för kommunens äldre. Det ena handlar om kylda måltider i kommunens egen regi. Det andra är ett erbjudande om måltider från kommunen för en tryggare och säkrare hemkomst från sjukhusvistelse.

På webinariet berättar de om sin innovationsmiljö, den politiska viljan och drivet som byggts upp under de senaste åren för att kunna bidra till högre livskvalitet för kommunens äldre, samtidigt som kostnaderna sänks.

Tid & Plats: Fredagen den 6 oktober kl. 13-14, Digitalt via Teams: https://bit.ly/3PPL47E

 

Äldre som kommer hem från en sjukhusvistelse kan ofta ha smärta, temporära eller permanenta funktionsnedsättningar som påverkar deras livssituation. Ofta innebär en sjukhusvistelse också en förändring för hur livet kan levas direkt efter hemkomst. Det kan handla om att ha svårt att göra saker som att kunna gå ut och handla eller själv förflytta sig inomhus. Många upplever oro och osäkerhet om hur de ska kunna hantera vardagssysslor. Sammantaget kan allt detta försvåra tillfrisknandet och möjligheten till en god konvalescens. Maten och måltiden är ofta en annan källa till oro, om man inte vet om det finns något i kylskåpet eller om man tvivlar på om man själv kan laga eller tillreda mat. Maten är väldigt viktig för ett snabbt tillfrisknande. Brist på mat kan dessutom leda till undernäring, det kan gå mycket fort om man redan är skör.

Program

  • Måltidsutvecklarna Malin Nilsson och Ellen Hugosson berättar om hur de båda måltidskoncepten genomfördes i projektform, om resultat och hur de sedan resulterade i fast verksamhet.
  • Enhetschef Luiza Gashi och undersköterska Rose-Marie Skoglund i hemtagningsteamet delar med sig av sina lärdomar från måltidstjänsten vid hemkomst från sjukhus.
  • Måltidschef Jens Modeer berättar om den politiska viljan och samverkan inom kommunen.

Moderator: Per Simonson

Detaljer

Datum:
6 oktober, 2023

Plats

Digitalt

Arrangör

Livsmedelsakademin