Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nätverksträff – Preliminärt tema: Samverkan med civilsamhället

februari 1 | 08:30 - 10:00

Tema: Samverkan Civilsamhälle  

Civilsamhället spelar en stor roll i att främja visionen för noll undernäring hos äldre. Genom olika initiativ och engagemang kan civilsamhället bidra på ett fanatiskt sätt!  Till årets första Nätverksträff har vi bjudit in Jämställd utveckling Skåne, SPF och Luleå kommun. Samverkan, lyhördhet, att våga, motivera och inspirera är något som genomsyrar lyckade projekt och satsningar.   

 

Medverkande: 

  • Josefine Thorén, tf verksamhetsledare Jämställd utveckling Skåne 

JUS arbetar systematiskt för att ta fram kunskap och innovativa arbetssätt för att lösa jämställdhets- och inkluderingsutmaningar genom att samverka med aktörer från alla samhällssektorer och det är tillsammans som man skapar förändring.  Som till exempel förebygga undernäring hos äldre, här spelar civilsamhället en otroligt viktig roll i att skapa mötesplatser där människor hittar nya vänner och sociala sammanhang.    

  • Lena Fors, aktiv bl a inom SPF & Demensförening
  • Linnéa Johansson, måltidsutvecklare Luleå Kommun   

Samverkan när det är som bäst mellan civilsamhälle och kommun. Lena och Linnea kommer berätta om hur projektet ”Uppdrag kvalitetssäkra måltidssituationen inom vård- och omsorgsboenden” startade, med initiativ från Lena via en rad olika kontakter/föreningar och aktiviteter som resulterade i att Linnea tog det vidare i kommunen. En lyckad satsning med fokus på att göra skillnad, samverka och våga prova!   

 

Nätverket Noll undernäring är en del av insatsen Nollvisionen för undernäring hos äldre som drivs av Livsmedelsakademin och finansieras av Vinnova.  

Här kan du läsa mer och anmäla dig https://www.nollundernaring.se/ Dela gärna länken till andra som du tycker borde vara med i nätverket. 

Detaljer

Datum:
februari 1
Tid:
08:30 - 10:00

Plats

Digitalt